Virtuaaliheppailu

Milloinkohan aloitin virtuaalihevostelun? Varmaan joskus vuosien 2008 ja 2009 paikkeilla.. tsiisus, siitäkin on kohta kymmenen vuotta.

Mitä on virtuaaliheppailu? Wikipediasta lainattua:

Virtuaalinen eläintenhoito on virtuaalieläimiin liittyvää toimintaa. Virtuaalieläin on kuvitteellinen eläin, joka elää vain näennäisesti internetissä.

Virtuaalisella eläintenhoidolla ei ole muodollisia sääntöjä, eikä kukaan valvo tai johda sitä. Joka osaa luoda verkkosivun, voi perustaa oman hoitolan ja tehdä siellä, mitä haluaa. Eläintenhoidolla ei ole päämäärää. Yleensä harrastajat keksivät itse omia tavoitteita, yleisin on oman hoitolan kuuluisaksi tekeminen ja monien hoitajien hankkiminen. Pääasiallisesti virtuaalinen eläintenhoito on pelkkää ajanvietettä, josta ei saada rahallista hyötyä.

Virtuaalitalleilu on antanut välillä irtautua arjen harmaudesta, ja pitänyt yllä hevoshulluutta. Ehkä jonain päivänä ei enää tarvitse kituutta netissä mielikuvitushevosten kanssa omasta hevosesta haaveillen.. :'D

Ennen oman tallin perustamista aloitin hoitamisen Loviisan tallilla, ja ensimmäinen hoitohevoseni oli suomenhevostamma Metsätähti aka Tähti. Sitten perustin oman tallin, nimeltä Monarce. Sen jälkeen seurasi vuosien kierre: teen tallin - pidän sitä pystyssä jonkin aikaa - kyllästyn - pikku tauko - uusi talli - toista koko prosessi.
Mieleen painuneita tallejani ovat ainakin Andromeda, Kasmire ja Saturnus. Jälkimmäinen oli vissiin ensimmäisiä vaellusratsastukseen painottuneita virtuaalitalleja, ja siellä olikin ihan kivasti kävijöitä. Kasmire taas oli villihevoskeskus, sekin ensimmäisiä sen laatuisia virtuaalitalleja, mutta se ei kovin pitkälle pötkinyt. Andromeda oli tavallinen ratsastuskoulu.

Mieleen jäänyt appaloosakasvatti: Red Checker Erueret, tutummin Erno.

Jossain vaiheessa kyrsiinnyin hoitajatoiminnan ylläpitämiseen, ja rupesin keskittymään hevosten kasvattamiseen. On ollut quartereita, paintteja, appaloosia, suomenhevosia ja puoliverisiä. Olen kuitenkin hemmetin laiska kilpailuttamaan hevosia, ja muutenkin tykkään panostaa enemmän harvinaisiin sukulinjoihin kuin meriittilistan kasvattamiseen.

Tämänhetkiset projektini ovat quarterori Kamun saaminen WRJ:n laatuarvosteluihin, sekä suomenhevostalli Kataneva.

Oi miksi, oi miksi hankin oriin, jonka sukulinjat eivät ole tasaiset?

Yllä voitte nähdä ongelman, minkä ymmärsin liian myöhään projektini kanssa. Pikku-Sara hankki tilausvarsan miettimättä sukulinjoja. Kiva yrittää tyrkyttää oria astutusmarkkinoilla, kun monelle kasvattajalle tasaiset sukulinjat ovat tärkeitä.. Pitää siis tehdä jälkeläisnäytöt itse...

Kataneva on ollut nyt jonkin aikaa tauolla. Ehkä aktivoidun joskus sielläkin. Nyt yritin hankkia sinne kaksi uutta hevosta, mutta unohdin koko jutun ja deadline niiden siirtämiseen meni niin että sujahti.

Minut löytää Keskustasta ja ylipäätänsäkin virtuaalimaailmasta nimellä Sartza (VRL-tunnus: VRL-11260).

Kommentit